maanantai 11. heinäkuuta 2016

Hulluimmat seuraajat ever - "Et pääse musta ikinä eroon"

Haluan tälläkertaa avautua sosiaalisen median kautta saamiini faniposteihin. Olen vuosien saatossa tottunut kaikenlaisiin ikäviin sekä outoihinkin viesteihin, niissä uhkaillaan pahimmassa tapauksessa henkeä tai esitellään sukupuoli elimiä, kerrotaan seksuaalisista fantasioista yms...


Nyt kun olen vähemmän aktiivisemmin kirjoitellut blogiini, niin olen saanut luonnollisesti vähemmän hulluja yhteydenottoja, mutta kyllä niitäkin tulee nykyäänkin harvemmin vaan. Mitä enemmän kirjoitan blogiin tai julkaisen snapissa, facebookissa tai instagramissa, sitä enemmän ihmiset seuraavat sekä innostuvat ottamaan yhteyttä, vaikka yleensä ottaen palaute on positiivista sekä muuten mieluisaa palautetta esim omia kokemuksia liittyen kirjoittamiini teksteihin.


No top kärkeen kuuluvat tietenkin nk tappouhkaukset, joita varmaan nykyään saa aika herkästi joka kolmas bloggaaja/vloggaaja tai julkisuudessa jollain tavalla oleva. Itseasiassa nyt kun mietin, niin itseäni ei ole kertaakaan hirvittänyt eniten nuo tappouhkaukset, vaan enemmänkin mm kun sain aktiiviselta seuraajaltani viestin, jossa hän uhkasi tehdä itsemurhan, ellen aio tavata häntä... Ahdistavia sekä pelottavia ovat kaikki pakkomielteiset ihmiset, jotka uhkaavat vahingoittaa itseään tai spammaa joka sosiaalisen mediasi täyteen viestejä/yhteydenotto pyyntöjä.

Toissapäivänä sain eräältä vainoojaltani pitkän tauon jälkeen sähköposti viestin, jonka hän aloitti "Et pääse musta ikinä eroon" sen jälkeen tuli valokuva lääkepurkista ja oksennuksesta. Viesti jatkui vielä: "Asun kämpässä ********** jos on kuoleman haju kun ed.asukas mädäntyi lattiaan. Mitkä mun fiilikset on...ei mitkään tykkäsin susta oikeasti Xanoreita ja viinaa...oon yksin ja täysin pohjalla..mun fiilekset on niin paskat että tää elämä ei tarjoa mulle enää mitään."
. Olin tehnyt aiemmin hänestä rikosilmoituksen, mutta peruin sen säälistä. En halua turhaan tehdä rikosilmoituksia somessa syntyvistä häiriöistä, koska se on väistämätöntä sekä melkein päivittäistä, eli täytyy olla todella hyvä syy viranomaisten puoleen kääntymisessä. Mä olen todella ymmärtäväinen ihminen ja haluan kaikille mielummin hyvää, kuin pahaa. En suutu kyseisistä viesteistä, mutta toivoisin ihmisten hakevan ja saavan apua. Mä en voi pelastaa tuntemattomia, enkä voi seurustella kaikkien minuun ihastuneiden kanssa, eihän se vaan toimi niin.


Rasittavempiin, mutta ei pelottaviin kuuluvat stalkkerit, jotka tekeytyvät sinuksi luomalla someen profiileja kuvillasi/nimelläsi ja aiheuttavat vaan turhaa selittämistä oikeilla seuraajille, että kyseessä on feikki. Oikeastaan en koe feikkiprofiileja kuvillani hyvin vakuuttaviksi, koska minulla on esim facebookissa yli 2000 ihmistä kaverilistallani ja minun oikea profiili on helppo löytää jo pelkästään kirjoittamalla etunimeni hakuun. Jos kuvillani luodaan johonkin aikuisviihde sivustolle profiileja, niin aika nopeasti jokin bongaa sen ja ottamalla sivuston ylläpitoon yhteyttä, saa sen poistettua yhtä nopeasti. Jos joskus liittyisin sellaseen sivustoon, niin en varmasti käyttäisi oikeaa nimeäni tai kasvokuvaani, mutta en ole missään sellaisessa. Ihan vain tiedoksi.


Ihmiset eivät ota minkäänlaista vastuuta nykypäivänä sosiaalissa mediassa käytöksestään, he haukkuvat toisiaan mitä hirveimmillä nimityksillä, mustamaalaavat anonyymina firmoja, yksityisiä ihmisiä sekä juoruavat toistensa asioita, siihen päälle vielä uhkailut sun muut. Mielestäni hyvin huolestuttavaa, että näinkin vaikutusvaltainen työväline kuten some on aivan kaikkien saataville, myös näiden ajattelemattomien pipipäiden ulottuvilla. Muistakaa olla enemmän vastuullisia, niin anonyymina kuin omanaitsenänne sosiaalisessa mediassa, tehdään tästä kaikille kivempi paikka viettää aikaa ja toteuttaa itseään. <3 xoxo

                                                            - Joni Virtanen


1 kommentti:

  1. Mutta varmasti tämmöisten uhkailjoitten olo puhdistuu, kun saavat sanottua ja kirjoitettua miltä tuntuu. On varmasti ikävä lukea uhkailuja. Hyvää kesää!

    VastaaPoista